Spajjisens place

Alla inlägg under april 2012

Av Alice Spajjis - 16 april 2012 16:06

Hoppade ju Whiskey på en liten klubbtävling igår och han var superduktig! <3 Fast i 60 red jag helt jävla feeeel.... hahah,  det var ju två olika banor i 60 och 70, och då så tänkte jag 70-banan när jag skulle hoppa 60, och när de sa det så hade jag typ glömt 60-banan...  men men,  Whiskey hoppade ändån och var jättebäääässt, och i 70 (där jag kunde banan) hoppade vi felfritt :'D


Japp, får se om jag är med och hoppar nästa månad, eller om jag bara ska vara med och hjälpa till, han får ju gå så mycket stackarn.. sen blir det nog inget mer innan sommarlovet. Ett litet mål jag har är att hoppa 80cm till hösten, men får se (=
ps. Blir att fortsätta med bloggen ett tag till iaf och försöka få flr läsare& framförallt fler

 K o m m e n t a r e r ! ! (:

 

ANNONS

...

Av Alice Spajjis - 14 april 2012 20:24

Vet att jag bara har haft bloggen några dar och så... men ändåån.. inte en enda kommenter nånstans, låg statistik osv.

om jag ska fortsätta så skriv att ni vill det =) jag tycker det är kul med bloggen men om ingen läser den är det lite onödigt ju

 

I alla fall så har jag vart i stallet idag och typ skött om whiskey och varit med emilia (=

heyråå! (bara så länge hoppas jag)


en gullig bild på Spikeen baraföratt <3    

ANNONS
Av Alice Spajjis - 14 april 2012 11:23

Sitter hemma själv, resten av fam. Lund är i Linköping och spelar innebandy/ är på Ikea... funderade på att hänga med och kolla in på Hööks, men näee... Sitter hemma och passar på att ha riktigt hög musik istället (Y'. Ska till stallet snart, Whiskey och jag ska ju "tävla" (månadshoppning) imorrn =)  jäpp.......

                                                  
                            - Amor vincit omnia en finem -

<3

Av Alice Spajjis - 14 april 2012 09:48

Behövde prova många olika inställningar och vinklar innan jag fick dehär bilderna som jag ville, men tillslut kom jag fram till att det blev bäst med "makro-zoom". Tror ni ser att vissa är redigerade andra inte...

Jappjapp, all kritik välkommen, kommentera tack :D


               

Av Alice Spajjis - 13 april 2012 18:19

Tog dehär bilderna när vi var på sommarstugan för några veckor sen.. några är helt oredigerade och någon vart lite överredigerad, är mest nöjd med den sista, men kommentera =)


 


 


 


 


 


 

Av Alice Spajjis - 13 april 2012 15:33

Jag, Ida och Mallan sov i en "gäststuga" vid Idas fasters stall, va dökul, älskar er tjejoor :D


I alla fall så red jag Lilja, en islänning, tror hon är 6 år nu (brukar rida henne ibland). Hon är en jättefin tjej som jag tycker om jättemycket! Igår red vi ute i paddocken först, och jag gick lite med henne och jobbade från marken, gick bra! Fin när jag red också, gick över några bommar och så, och jobbade på gångarterna som hon fortfarande har lite svårt med eftersom hon är så ung. Men i galoppen så drog hon iväg hela tiden när jag försökte få henne att galoppera rent och då blev jag irriterad och då gick det dåligt... men aa sen gick vi in för det vart mörkt och kallt, och så trava& skritta jag av henne och då lugna hon ner sig fint =)


Idag red vi i ridhuset, och jag jobbade mycket från marken nu också, försökte få henne att gå efter mig och komma när jag lockade på henne och jaa, med lite godis går allt ;) Hon var mycket finare i galoppen idag också, och på slutet vart det några riktigt lugna, rena steg (hon brukar antingen typ tölt-galoppera, eller så bara springer hon utan att jobba).


Vart också lite balansträning på Gusti& Torda, vi turades om att longera. Och så fick man prova Idas fina lille polle en stund :D  Lilja     Trötter efter ridningen :')   Gusti

Av Alice Spajjis - 12 april 2012 12:08

Tänkte slänga in lite bilder jag har tagit här ibland (= Jag har en digital kamera, panasonic Lumix, men sparar till en systemkamera.


 

Av Alice Spajjis - 12 april 2012 10:52

Det var en gång en liten tjej som sa till sina föräldrar att hon ville börja rida. När hon var åtta år fick hon börja på "teori" i Målserum. Där fick hon lära sig hur man ryktade sadlade, tränsade, hästens färger och kroppsdelar osv.


Efter teorikursen fick hon börja rida en halvtimme varje onsdag. Men hon var ganska rädd av sig, tyckte att hästarna var stora och läskiga... I början hade hon lite olika hästar som hon tyckte om, t.ex Amiko, Korint och Petro, men efter några månader fäste hon sig vid Whiskey, en kraftig brun-vit d-ponny.

            

Med tiden försvann osäkerheten, och Alice vågade borsta Whiskey själv, rida utan ledare och sådär. Det gick framåt och hon lärde sig galoppera och hoppa. Men hon nöjde sig med att rida en gång i veckan, och ville aldrig åka till stallet mer än så.


En sommar när Alice hade ridit sin lektion dröjde hon sig kvar i stallet med några andra tjejer, och ville inte åka hem när hennes mamma kom och hämtade henne. Hon började vilja åka till stallet mer, hon liksom ville vara med i den där "gemenskapen"....  Till hösten fick hon bli "lärling" på Whiskey, alltså prova på att sköta om honom några dagar i veckan, och efter ett halvår blev hon skötare "på riktigt".

  Hon sparade också pengar till att kunna rida en lektion till i veckan och började senare att rida även på lördagar, men det var inte så ofta hon fick rida Whiskey.


Alice blev en säkrare ryttare och kunde nu t.ex enkla dressyrrörelser.

Sommaren 2010 hyrde hon Whiskey en vecka, och hittade på en massa skoj tillsammans med sin kompis Ida som också hade hyrt en häst. På den veckan stärktes bandet mellan dem mycket.


Alice fick börja tävla Whiskey på klubbtävlingar, och red L:C1 dressyr och var med på några clear round-hoppningar (50-60cm). Dock gick det inte särskilt bra på hopptävlingarna, Whiskey var slö, tjurig och vägrade hela tiden. Det var också många andra som ville hoppa Whiskey. Alice kände att Whiskey var trött på att hoppa de där banorna varje månad och tog en paus från tävlandet.


Efter ungefär ett halvår försökte hon sig på en klubbtävling igen, och mycket riktigt gick det mycket bättre när Whiskey hade fått en paus. Whiskey var riktigt pigg och taggad! Nu började de få sina "felfritt-rosetter" och började hoppa i 70cm också. Julen 2011 var de med på en 2 dagars hoppkurs, som också gjorde att det gick framåt.


Igår red jag Whiskey på min lektion och det gick hur bra som helst. Han var jättepigg och vägrade inte en enda gång, fast ett av hindrena låg på 1m! :D <3


I fortsättningen kommer jag skriva om varje gång jag har ridit honom =)


 


   Hejsan!
Alice heter jag och är född 1998. Här på min blogg skriver jag om ridning, djur, foto, musik, vänskap, tips och lite random tankar som kommer upp i min skalle då och då. Ja, Kolla på innläggen så märker du. Enjoy! :)

©opyright

Alla texter och dikter på bloggen är skrivna av mig och får inte användas för eget bruk om det inte särskilt står att du får ta den texten.

 

Alla foton på bloggen är tagna och redigerade av mig om det inte står något annat. Fotona får användas för eget bruk men copyright-stämpeln med mitt namn får inte tas bort.

 

Hoppas ni respekterar detta :)

Hitta i bloggen

Till höger här finns mina senaste inlägg, bara att  läsa! ;) 

I högra hörnet vid varje innlägg står det "Kommentarer". klicka där så kan du skriva en kommentar till mig, vilket skulle göra mig jätteglad. Alla åsikter är varmt välkommna, även kritiska! :)

 

Om du scrollar ner och tittar i denna spalt till vänster i bloggen hittar du b.la länkar till mina vänners bloggar, info om de hästarna jag brukar sköta om, ett smakprov på mina foton och hur du kan följa min blogg eller "gilla" den på facebook.

 

 Här kan du även klicka på en särskild kategori. Om du klickar på t.ex "Ridning" så kommer alla innlägg som handlar om hästar upp. 

 

Enjoy!

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<<
April 2012 >>>

Senaste inläggen

Whiskey ♥

       Whiskey är ponnyn i mitt liv skulle man kunna säga, han har alltid varit nummer 1 för mig!

  Han är lektionshäst på vorf ridskola och väldigt lugn och snäll med nybörjare, men när jag rider brukar han piggna till rejält! :D

 

Ras:Fjording/Paint

E: Suspisious Mischief

U: Ekelunds Fia

UE: Pontus

*1996

Färg: Gulskäck typ ? ^^

Kat: D-ponny

 

 

 

Jojje ♥

Munsboro Joyce, "Jojje" är min kompis Idas häst. Jag har honom på torsdagar och hjälper även  till att rida och sköta om honom om Ida är sjuk eller något. Han är en jättefin och snäll häst som älskar att hoppa!

 

ras: irish nånting ?

*1999

D-Ponny    

Följ bloggen

Följ Spajjisens place med Blogkeen
Följ Spajjisens place med Bloglovin'

 
 

  

   
     

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se